Valkrets 6: Hagfors, Skoghall, Torsby, Munkfors

I valkrets Hagfors, Skoghall, Torsby, Munkfors ska 3 ombud väljas, nedan ser du vilka som kandiderar i denna valkrets:

Alexander Romanov, Skoghall:

Min inträdelse i partiet gjordes 1981 med ett medlemskap i SSU, medlem i partiet blev jag 1986. Min starkaste drivkraft i partiarbetet är demokratifrågan, den andra är miljöfrågan, och då handlar det om försvar av demokratins hörnpelare. Som jag ser så är de viktigaste hörnpelarna: Den fria journalistiken, offentlighetsprincipen och arbetsrätten inklusive starka fackföreningar. Här får den lilla människan ett försvar och därigenom möjlighet att leva ett värdigt liv, detta skapar ro på arbetsmarknaden och en tilltro till samhället. Det finns ju fler hörnpelare i det demokratiska bygget men dessa tycker jag är de viktigaste.


Anna Persson, Skoghall:

Anna Persson, 32-årig ensamstående tvåbarnsmamma (Rebecca 15år & Hampus 12år) boendes på Hammarö.

Jag är aktiv och verksam i Skoghalls AK-styrelse, bildningsnämnden i Hammarö kommun samt medlem i Feministerna (Skoghall).

Yrke: Utbildad undersköterska och jobbar som personlig assistent och har jobbat inom vården med både äldre och personer med funktionsvariationer sedan 16års ålder. 

Engagemang: Jag har startat och driver den ideella föreningen ”Trygghetsvandrarna Hammarö” där jag också är ordförande.

Fackligt: Kommunals huvudskyddsombud på Hammarö för LSS-området, arbetsplatsombud och skyddsombud.

Jag har också förmånen att vara utvald till en av trettio kandidater som går kommunals facklig-politiska kandidatprogram som pågår under ett års tid.

Hjärtefrågor: De frågorna ligger inom vård och omsorg, barn/unga samt alla typer av social utsatthet.

Mål: Att vara en röst åt de människorna som inte själva kan framföra sina åsikter på ett eller annat sätt samt att lyssna och jobba tillsammans med medborgarna och partikamraterna.

Jag är otroligt positiv, glad, noggrann och engagerad i allting jag tar mig an och jag får ofta höra att jag är väldigt objektiv och saklig när det kommer till de tuffa beslut man kan ställas inför. Jag håller hårt i uttrycket ” Vi ska prata med medborgarna och möta dem, vi är deras röst”. Jag är otroligt stolt och tacksam över att ha blivit nominerad hit!


Anne Carlén Hellgren, Skoghall:

Jag heter Anne, och jag bor ute på Hammarö.

Jag arbetar i dag som ombudsman på Hotell och Restaurangfacket sedan november 2020. Innan dess har jag varit verksam inom fackförbundet Kommunal sedan 2007.

För mig, som bla arbetat inom vård och omsorg, som personlig assistent, hemtjänst, äldreomsorg samt boendestödjare, så är det så oerhört viktigt att vi som dels arbetar/arbetat på golvet, och agerar fackligt, även kliver in i politiken.

I dag,  i mitt nya arbete, så är jag så tacksam över att vi har haft en socialdemokratisk regering, med tanke på hur fruktansvärt drabbat besöksnäringen i Sverige blivit iom Covid-19. Tack för Magdalena Andersson kloka ekonomiska politik, som hjälpt till med så många olika stödinsatser samt snabba förändringar för tex a-kassan. Hade vi haft en borglig regering under denna tid så hade arbetslösheten inom hotell och restaurang varit fruktansvärd samt att konkurserna hade stått som spö i backen. 

I dag är jag verksam som fritidspolitiker i Hammarö Kommun. Jag är ordinarie i Socialnämnden, jag är ordinarie i Kommunfullmäktige och även ersättare i KS. Jag kom precis som ersättare i Region Värmlands Kollektivtrafiknämnd. 

Jag har ett livsmotto: ”Vill jag påverka, måste jag medverka”. Därför är jag Socialdemokrat i dag.


Nicklas Hartwig, Munkfors:

Jag är 35år, far till tre barn. Bor tillsammans med min sambo i en villa i Munkfors.

Jag blev medlem i partiet 2012 och sitter nu med i AK-styrelsen som sekreterare. I partiföreningen är jag ansvarig för bland annat våra sociala medier som vi satsat mycket på under corona-pandemin.

Mina uppdrag: ordförande för utskottet omsorg och stöd, ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Munkfors samt regionfullmäktige.

Utöver detta jobbar jag på Swedev AB i Munkfors som tillverkar rakelstål till tryckeribranschen. På Swedev innehar jag även några fackliga uppdrag, ordförande för verkstadsklubben samt att jag är skyddsombud.

På fritiden är jag ungdomsledare i dotterns innebandylag och verksam i föreningen MIBK. Kör gärna motorcykel när jag får lite tid över.

Mina hjärtefrågor är först och främst att se till att våra äldre har en så bra tillvaro som det bara är möjligt. Men jag är ju givetvis sosse så hjärtat klappar ju extra för att alla ska ha råd att bli pensionärer när åldern kommer samt att även familjer som har det tufft ska ha möjlighet att ha sina barn i föreningslivet.

Väljer ni mig kommer jag bevaka de arbetsrättsliga frågorna, äldrefrågor och jämställdhetsfrågor.


Peter Jonsson, Torsby:

Jag heter Peter Jonsson och kommer från en som heter Lekvattnet i Torsby kommun. Nu bor jag med min sambo och 3 barn i centrala Torsby. Mitt politiska uppdrag är; Ordförande i Kommunstyrelsen och tidigare har jag varit ledamot och ordförande i Överförmyndar-nämnden och Barn och Utbildnings-nämnden under mina 20 år som aktiv politiker i Torsby kommun. Jag vill representera Värmland och de lite mindre kommunerna! Pia Falk, Munkfors:

Jag jobbar som undersköterska/personlig assistent i Munkfors kommun och är fritidspolitiker. Jag har varit fackligt aktiv i kommunal i många år.

Min ledstjärna är Alla människors lika värde oavsett ålder, kön, härkomst och plånbokens storlek.

Jag brinner för sociala frågor och allas rätt till lika sjukvård. Jag vill jobba för att tandvården ska ingå i högkostnadsskyddet eftersom det har blivit en klassfråga.


Tomas Pettersson, Hagfors:

Jag bor i Hagfors där jag är oppositionsråd i Kommunen på deltid. Annars arbetar jag som ombudsman på Byggnads Örebro-Värmland. 

För mig är det viktigt att alla ska kunna arbeta till pension och att man ska kunna leva på den. Skolan är grunden till en bra framtid och föreningslivet spelar en mycket viktig roll där. 

facebook Twitter Email