Valkrets 4: Eda, Kil, Storfors

I valkrets Eda, Kil, Storfors ska 1 ombud väljas, nedan ser du vilka som kandiderar i denna valkrets:

Bo Sundbäck, Eda:

Första gången jag kandiderar som ombud till SAP-kongress. Var i min ungdom ombud vid 2 SSU-kongresser Har lång erfarenhet av samhälleligt engagemang sedan 1970-talet – fackligt och politiskt samt andra föreningar/organisationer. I politiken har jag gått in och ut men nu är jag här och engagerad igen. Styrelseledamot i Eda AK samt Åmotfors s-förening. Har nu uppdrag som ersättare i Eda KS samt pensionärs- och tillgänglighetsrådet.

Är engagerad i fredsfrågor. Har själv en motion till kongressen om Fredsdepartement antagen av Eda ak. Allt för många pratar om krig och miliära upprustningar – och vi behöver samtala betydligt mer om fred, fred, fred, och åter fred!

Vidare behöver vi samtal mera om jämlikhetsfrågor på ett övergripande samhälligt plan samt på individnivå. T ex, det är rent bedrövligt att vi har ett system där folk blir utförsäkrade från Försäkringskassan med allt vad det innebär. Så kan vi bara inte ha det!

Är själv funktionshindrad sedan 4 år och och 7 månader sedan. Fallolycka, skadade kotor 3,4 i nacken. Men jag tränar och tränar. Har under den resan upptäckt att vi behöver mera rehabinsatser i samhället. Det är mycket ojämlikt fördelat om vi ser på hela landet. Sjukvård/rehab behöver stärkas.

Detta var kort om mig. Det går bra att fråga om ni undrar över något mera. Jag nås på telefonnummer 0767 128 159.

Till sist – ta hand om er därute och var rädda om varandra!


Jessica Hildén, Kil:

Aldrig tidigare kandiderat. Varit engagerad i Kils ak sen 2006. I Ks, Kf och RF. Barn och ungdomsfrågor har alltid legat  mig varmt om hjärtat. Mänskliga rättigheter på alla plan är också frågor som blivit mitt intresseområde på senare år.  

Politiken har lett mig till mängder av olika möten och situationer som jag inte skulle haft möjlighet till annars, känner stor tacksamhet och vördnad för det. Har växt med förtroende från väljare och kamrater, vilket har gjort att jag ser det samma hos andra. Med ansvar och utmaningar växer man. 


Robin Johansson, Kil:

Hej! Som egen företagare inom bygg och massaindustrin så har jag en bakrund som behövs i partiet och är ett bevis på att vi är ett parti för alla. Jag brinner för teknik och miljö. Vi måste ställa om och där är tekniken en viktig del. 420ppm borde skapa panik och engagemang och det kommer men det är bråttom. Teknik och innovation kommer att vara en stor del i omställningen enligt mig.

facebook Twitter Email