Julhälsning från ordförande

Det blev ännu ett märkligt år, och vi går nog ytterligare några annorlunda månader till mötes som det ser ut. Nu behöver vi tillsammans ta nya tag för att bromsa smittan och därför behöver ännu fler få sin första, andra och tredje dos vaccin. Vaccination är ett av de viktigaste redskapen för att undvika allvarlig sjukdom och död i covid-19. En effektiv vaccinering som minskar smittspridningen minskar lidande och leder till att samhället kan öppnas upp i högre utsträckning. Så den bästa julklappen vi kan ge varandra så fort du får möjlighet är att vaccinera dig!

Under året har vi uppmärksammat att det är 100 år sedan vi fick lika och allmän rösträtt. Det tog tid, men nu har vi äntligen fått vår första kvinnliga statsminister genom Magdalena Andersson. Ett glastak som krossats när det gäller den yttersta maktpositionen. Vi har nu ett starkt socialdemokratiskt lag som jag vet kommer jobba hårt för ett Sverige som vi vet kan bättre. 

Om någon vecka går vi in i ett nytt år. För oss inom politiken innebär det valår och jag tror skillnaderna mellan de politiska partierna i valet faktiskt kommer visa sig vara rätt stora. Ett område som Sverige har allt att vinna på är att fortsätta investera i vår gemensamma välfärd. Vi ser att behoven är stora, inte minst behöver personalen i äldreomsorg och sjukvård både bättre villkor och fler kollegor. I regionen är det hög tid för ett maktskifte. Värmlands möjligheter är enorma. Vi har i många avseenden en fantastisk hälso- och sjukvård. Men personalens uthållighet och hälsa tillsammans med en växande vårdskulden och bristande tillgänglighet är några av de största utmaningarna att hantera nu efter Coronapandemin. Här krävs politisk förändringskraft och ett tydligt ledarskap med en vilja att utveckla och förbättra sjukvården. 

Till sist vill jag rikta ett stort TACK till alla ni medlemmar och sympatisörer som engagerat er och kämpar för ett starkare och bättre Sverige och Värmland. Jag hoppas ni alla får en trevlig jul och ett riktigt gott nytt år. 

/ Åsa Johansson 
Ordförande, Socialdemokraterna Värmland

facebook Twitter Email