Bredbandsstöd till Värmland

Värmland kommer för 2020 att kunna ta del av 36 miljoner i stöd till bredbandsutbyggnad. Det meddelade Post- och telestyrelsen idag, det är en nyhet som välkomnas av Socialdemokraterna i Region Värmland.

– Det är en glädjande nyhet att Värmland får ta del av pengarna! Ett tillskott som vi vet kommer ha stor betydelse för bredbandsutbyggandet i Värmland, säger Åsa Johansson (S) regionråd i opposition.

Fokus för stödet är främst glesbygdsområden där det kan förväntas att bredbandsutbyggnad inte kommer ske på kommersiell väg inom tre år. Ett fokus som Socialdemokraterna hoppas ska minska den kraftiga variation i bredbandstillgång som finns i Värmland.

– Det här en viktig del i det fortsatta arbetet, dock behöver vi mer resurser för att vi ska ha god tillgänglighet till snabbt bredband i hela Värmland. Men jag ser det här som ett viktigt steg i rätt riktning, säger Åsa Johansson (S) regionråd i opposition

Hela stödet omfattar 650 miljoner och ska fördelas under tre år efter en modell framtagen av post- och telestyrelsen (PTS). Totalt är det fyra regioner som får dela på stödet; Blekinge, Värmland, Västernorrland och Västra Götaland.

facebook Twitter Email