Välfärden först – mer resurser till Värmland

Vi socialdemokrater kommer i varje läge att prioritera välfärden först. Det är vårt bästa verktyg för jämlikhet och rättvisa. Välfärden ger lika bra förskola och skola åt alla barn oavsett föräldrarnas ekonomi och sjukvård efter behov – inte efter plånbok. Den ger samma trygga äldreomsorg till byggnadsarbetaren som till direktören. Det är grunden för ett starkt och tryggt samhälle. Men behoven i välfärden är också stora. Därför tillför vår S-ledda regering nu 5 miljarder till välfärden.

För Värmland innebär det sammanlagt 137 extra miljoner kr till Värmlands sjukvård, skolor och äldreomsorg.

Kommun/RegionTillskott (Mnkr)
Arvika8,9
Eda2,9
Filipstad3,6
Forshaga3,9
Grums3,1
Hagfors3,9
Hammarö5,6
Karlstad31,8
Kil4,1
Kristinehamn8,2
Munkfors1,3
Storfors1,4
Sunne4,5
Säffle5,2
Torsby3,9
Årjäng3,4
Region Värmland41,0

facebook Twitter Email