Julhälsning från distriktets ordförande

Julen står för dörren och många av oss har nog fullt upp med alla förberedelser.

Visst är det härligt att i mörkret se när städerna lyser upp med dekorationer och ljusslingor. Det ger lite stämning och känslan av hopp i den mörkaste tiden på året. För jag tror att det är just hoppet som ändå är det viktigaste. Solidariteten i oss väcks till liv på något sätt. I allt från Musikhjälpens insamling till att vi under den här tiden ger varandra lite extra omtanke. Sen alla tankar och musik om en bättre värld och nyårslöften inför 2018.

Men i all julstress är det lätt att glömma bort att julen för många är en tuff tid på året. Allt för många familjer i vårt land lever med små resurser. Hetsen kring julen och julklappsinköp skapar både ekonomiska och sociala svårigheter. Ojämlikheten har under många år ökat, därför är det bra att vi idag har en regering som har målet ett Sverige som håller ihop. Vi gör nu flera satsningar för att minska ojämlikheten, det kanske mest konkreta är höjningen av barnbidraget. Det kan ibland låta lite, men att vi nu höjer barn- och studiebidraget med 200 kronor i månaden för cirka 1,3 miljoner barnfamiljer kommer att underlätta vardagen för många familjer. Vi har ett ansvar att se till att så många barn som möjligt får växa upp i trygghet och det arbetet kommer vi fortsätta med.

Om någon vecka går vi in i ett nytt år. För oss inom politiken innebär det valår och jag tror skillnaderna mellan de politiska partierna i valet faktiskt kommer visa sig vara rätt stora. Jag hoppas och tror att alla värmlänningar kommer känna att det ändå blivit en positiv förändring i Sverige när vi bytt politik, från Moderaternas skattesänkningar för de rikaste, till satsningar på pensionärerna, på välfärden och på barns uppväxtvillkor. Och vi har bara börjat. Om vårt parti får fortsatt förtroende i höstens val kan vi arbeta vidare och ge fler människor möjligheten att uppfylla sina drömmar.

Till sist vill jag rikta ett stort TACK till alla ni medlemmar och sympatisörer som engagerat er och kämpat för ett bättre Sverige och Värmland. Jag hoppas ni alla får en trevlig jul och ett riktigt gott nytt år.

Ulric Andersson
Ordförande Socialdemokraterna Värmland

 

facebook Twitter Email