God jul & gott nytt år

Först och främst. tack alla ni medlemmar och sympatisörer som lagt ner kraft och energi för ett mer jämlikt Värmland. När jag tittar tillbaka är det en otrolig verksamhet vi haft under året. En kraft som inte bara visas bland medlemmar utan också av våra förtroendevalda. I flera kommuner har politiken lyckats vända skolresultaten och vi har visat prov på att vi har gott om duktiga politiker. Ett extra stort tack till Siw Gidlöf på Hammarö som varit aktiv och drivande under många år och som nu valt att kliva av kommunalrådsposten. Tack för allt arbete och lycka till Per Aspengren som tar över rodret.

I landstinget är jag allt mer oroad över hur den styrande majoriteten hanterar verksamheten. Allt från oönskade reformer tillsammans med nedskärningar och budgetunderskott, till att försöka snygga till resultatet med undanlagda pensionspengar. Samtidigt vet vi att Värmland i flera fall presterar sämre än andra landsting och det är tydligt att det behövs nya tag.

Nu stundar julledighet och vi är halvvägs in i mandatperioden. Jag tycker vi ska stå rakryggade för trots svårigheter har vi har en regering som faktiskt gör skillnad. Arbetslösheten fortsätter falla, de ekonomiska finanserna väntas åter vara i balans efter den tidigare regeringens skattesänkningar för lånade pengar. Det satsas rejält på utbildning och i slutet av november kom glädjande resultat om att svenska elever presterar allt bättre inom matte och naturvetenskap. Rejäla satsningar har även gjorts på kommunsektorn för att säkerställa en kvalitativ välfärd.

Till sist måste jag ändå nämna det mest oroande i år, att USA valt en populist och översittare till president. Vem vet hur det kommer att påverka vår framtid, men klart är att det enbart är en framtidsinriktad politik som kan trycka tillbaka populismen och sökandet efter enkla lösningar. Vi socialdemokrater har den politiken och nu måste vi gemensamt visa att vi faktiskt kan skapa ett gemensamt samhälle som håller ihop.

Nu ser vi fram emot en trevlig jul och nyår. Återigen, tack för ert engagemang.

God jul och Gott nytt år!

facebook Twitter Email