Julhälsning från partidistriktets ordförande

Låt mig börja med att tacka er alla för de insatser och stöd ni gett under valrörelsen. I början av året var läget fortsatt osäkert om vi ens skulle kunna bedriva det valrörelsearbete som vi är vana vid. Men i takt med att restriktionerna sakta började lätta såg det mesta ljust ut. Vi började återgå till det liv som vi hade före Coronapandemin och det blev återigen möjligt att komma ut och börja prata med väljare och träffas fysiskt.

I horisonten började dock återigen mörka moln rulla in när vi nådes av nyheterna om att Ryssland invaderat Ukraina. Likt många funderade jag på vad detta skulle komma att innebära. Men mitt i maktlösheten och rädslan kan jag inte annat än känna stolthet över det engagemang vi i arbetarrörelsen visar för Ukraina. Varje måndag samlas det till manifestation mot invasionen på Stora Torget i Karlstad och runt om på ABF lär sig ukrainska flyktingar svenska. Vi får aldrig glömma att solidariteten är vår kraft för att försätta berg. 

Trots krig i vårt närområde måste det demokratiska arbetet fortsätta. Valrörelsen kom att bli en riktig framgång för oss i Värmland. Vi lyckas behålla och återta makten på flera platser i Värmland. I Regionen gav resultatet förutsättningar att återta makten och tillsammans med Vänsterpartiet och Centerpartiet bilda ett majoritetsstyre. Glädjande så har vi nu fyra riksdagsledamöter på plats i Stockholm. Dessvärre lyckas vi inte behålla regeringsmakten och Sverige har nu fått sin mesta högerkonservativa regering på plats. En regering som vi nu ser tvingas backa från många av sina vallöften om sänkta drivmedelspriser och elpriskompensation. I skrivande stund görs nu en eftervalsanalys för att ta lärdomar av resultatet till kommande valrörelser.  

Till sist vill jag rikta ett stort TACK till alla ni medlemmar och sympatisörer som engagerat er och kämpar för ett starkare och bättre Sverige och Värmland. Jag hoppas ni alla får en trevlig jul och ett riktigt gott nytt år. 

Åsa Johansson 
Ordförande, Socialdemokraterna i Värmland

facebook Twitter Email