Vallöfte: Avgiftsfri kollektivtrafik för unga och studenter under sommaren

Socialdemokraterna har nu presenterat ett nytt vallöfte. Unga och studenter kommer under sommaren kunna resa avgiftsfritt med kollektivtrafiken. Det är en satsning som inte bara är bra för jobben och ungas sysselsättning, utan också för plånboken och klimatet.

Att fler unga sommarjobbar och deltar i fritidsaktiveter bygger vårt land starkare – det minskar segregationen, ger fler en väg in till arbetsmarknaden och ökar friheten för unga. Vårt Sverige kan bättre.

Lars Mejern Larsson, kandidat till riksdagen.

Fler och fler vill åka klimatsmart, inte minst unga. Men oftast är det storleken på familjens eller den egna plånboken som styr möjligheten att resa. Det gör att unga kan komma att tacka nej till ett jobb. Vi socialdemokrater vill med förslaget bidra till ett ökat resande med kollektivtrafik och möjliggöra för fler unga i Sverige att sommarjobba eller delta i uppstyrda fritidsaktiviteter.

Sverige ska vara med och leda klimatomställningen. Kollektivtrafiken spelar en viktig roll eftersom det är ett klimatsmart sätt att resa på, vilket är helt nödvändig för att nå klimatmålen.

Sofia Skönnbrink, kandidat till riksdagen.

Håller du med? Rösta på Socialdemokraterna den 11 september.

facebook Twitter Email