S-kongressen: Åsa och Gunilla valda till partistyrelsen

Socialdemokraternas kongressen har nu valt Åsa Johansson och Gunilla Svantorp till partistyrelsen. Åsa Johansson som idag är ordförande för Socialdemokraterna i Värmland tar plats i Socialdemokraternas verkställande utskott som ersättare. Platsen innebär att Åsa Johansson även ingår i partistyrelsen.

– Jag är hedrad över det förtroende jag har fått. Har alltid brunnit för att vara med och förändra och förbättra samhället, detta är ytterligare en möjlighet att kunna vara med och påverka, säger Åsa Johansson (S).

Riksdagsledamoten Gunilla Svantorp tar plats i partistyrelsen som ersättare.

– Jag är glad att få möjligheten att kliva in i ännu ett rum där jag kan föra fram mina hjärtefrågor. Framförallt hur det är att bo på glesbygden, att har alla rätt till en likvärdig skolgång där familjebakrgrund inte spelar någon roll och att när man går vidare ut i livet ska ha lika möjligheter oavsett kön, säger Gunilla Svantorp.


facebook Twitter Email