(S) välkomnar besked om böter för den som spelar hög musik

Sedan flera år förekommer det på många orter samlingar med fordon eller åkande bilar som spelar hög musik och därigenom stör boende under kvällar och helger, ofta sent in på natten. Kommunerna har svårt att ingripa, då de saknar verktyg för att ta tag i problematiken. Även polisen har vittnat om att man i stor utsträckning saknar lämpliga verktyg för att lagföra de personer som ägnar sig åt denna störande verksamhet.

Riksåklagaren har i dag beslutat att böter ska få utföras på plats av polisen för den som spelar hög och störande musik. Boten för hög musik blir 1 000 kr och gäller från och med den 1 juli.

– Det är hög tid att det blir någon verkstad. Det är i särklass det största problemet för medborgarna i Arvika. Införandet av bot är ett efterlängtat verktyg som kommer effektivisera arbetet och vi kommer följa utvecklingen noga, säger Peter Söderström (S) Kommunalråd i Arvika.

– Extremt hög musik från bilar på kvällar och nätter är ett växande problem i hela Värmland. Vi har länge jobbat brett för att för att människor ska få en lugnare boendemiljö och tackar för den respons vi nu fått i frågan, säger Åsa Johansson (S) ordförande för Socialdemokraterna i Värmland.

facebook Twitter Email