Är du vår nya politiska sekreterare?

När vi nu stärker vår organisation söker Socialdemokraterna i Region Värmland en politisk sekreterare med fokus på kommunikation.

Som politisk sekreterare arbetar du tillsammans med vår nuvarande politiska sekreterare och nära våra tre regionråd, gruppledare och förtroendevalda. Du deltar i det dagliga politiska arbetet, ger stöd och underlag och spelar en viktig roll för politikutvecklingsarbetet och för att föra ut vår politik till medborgarna.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde blir att utveckla målgruppsanpassad strategisk kommunikation på olika plattformar. Du kommer också vara strategisk rådgivare för våra förtroendevalda i press- och medierelationer inkl. sociala medier. Du kommer även arbeta med omvärldsbevakning kopplat till regionens verksamheter, du tar fram olika form av politiska underlag samt är behjälplig med att skriva motioner, interpellationer, debattartiklar mm. Arbetet är omfattande och kräver att du är flexibel och strukturerad. Det är en självklarhet att du har en socialdemokratisk värdegrund.

Vi söker dig som:

  • Har erfarenheter av att arbeta med målgruppsanpassad strategisk kommunikation samt producera innehåll för olika digitala kanaler.
  • Uttrycker dig väl i både tal och skrift och behärskar olika typer av skrivande.
  • Har förmåga att arbeta tillsammans i ett arbetslag, men med förmågan att arbeta självständigt utifrån givet uppdrag.

Det är meriterande om du har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikation eller samhällsvetenskap eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenheter av mediehantering.
  • God kännedom om, och erfarenhet av, Socialdemokraternas politik och organisation.
  • Körkort.

Anställningsform, tillträde, placeringsort:

Tjänsten är en visstidsanställning hos Socialdemokraterna i regionen t.o.m. 2022-12-31. Tjänstgöringsgrad är heltid med oregelbunden arbetstid. Tjänsten är ett förordnande som politisk sekreterare vilket enligt kommunallagen berättigar till tjänstledighet från ditt nuvarande arbete. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Placeringsort är Karlstad. Sista ansökningsdag är 22 februari.  

Kontaktperson: Ulric Andersson tel. 070-662 23 07

Skicka ditt CV samt personliga brev till: ulric.andersson@regionvarmland.se märk din ansökan i ämnesraden med ”Ansökan politisk sekreterare”

facebook Twitter Email