Julhälsning från ordförande

Det var nog inte många av oss som på nyårsnatten trodde att året skulle bli det omtumlande år som det blev. Ett underligt år där vi för ett år sedan inte hade hört talas om Covid-19. Men vår tillvaro har kommit att vändas upp och ned där vi alla behövt ändra vårt sätt att leva. Både arbetsliv, föreningsliv och privatliv har helt förändrats. Partiarbetet rullar på, men på ett helt nytt sätt. Men oj vad jag saknar de fysiska mötena, både privat och i politiska sammanhang.

Nu till jul väljer jag att tända ett ljus till er som drabbats personligen av pandemin. Jag tänder ljuset även till er som gjort outtröttliga insatser för att rädda liv och begränsa smittspridningen. Från Socialdemokraterna Värmland ska ni ha vårt innersta tack, vi förstår att situationen är tuff. Den bästa julklappen vi kan ge personalen inom äldreomsorgen och sjukvården just nu är att följa de nationella råd som finns för att begränsa smittspridningen. Precis som vi klarat alla tidigare hårda prövningar kommer vi tillsammans som ett starkt samhälle klara av det här.  

Trots pandemin har samhället kunnat visa sin styrka tack vare vår låga statskuld. Ansvarsfullt hanterande av de statliga finanserna under goda år ger nu styrka i svensk ekonomi till att rädda jobb. Det har varit viktigt för att stärka tryggheten för dem som trots krispaketen mist jobbet. I Värmland har de historiska krisåtgärderna gjort det möjligt att rädda över 12 000 arbetstillfällen. Krisstödet har även varit viktigt för att stärka våra kommuner och regioner i upprätthållandet av en bra välfärd.

Vi skall inte tillbaka till hur allt var förut. Vi ska bygga något bättre. Ett område som Sverige har allt att vinna på är att investera i vår gemensamma välfärd. Behoven är stora, inte minst behöver personalen i äldreomsorg och sjukvård både bättre villkor och fler kollegor. Värmland får kommande år nästan en miljard kronor i nödvändiga tillskott. Viktigt tillskott eftersom vi alltid sätter en stark välfärd i första rummet. 

Till sist vill jag rikta ett stort TACK till alla ni medlemmar och sympatisörer som engagerat er och kämpar för ett starkare Sverige och Värmland. Jag hoppas ni alla får en trevlig jul och ett riktigt gott nytt år. 

/ Åsa Johansson 
Ordförande, Socialdemokraterna Värmland

facebook Twitter Email