Vi önskar alla medlemmar trevlig sommar!

Det är minst sagt en omtumlande vår vi lämnar bakom oss. Trots att coronapandemin inte på långa vägar är över, känns det ändå skönt att sommaren tillslut kom och att en mer avslappnad tillvaro för många av oss väntar. 

Men när vi andra slappnar av för semester, arbetar tiotusentals andra för fullt inom sjukvården och äldreomsorgen med att hantera sjuka och stoppa smittspridning. Till er vill jag från hela socialdemokratin rikta ett stort tack. De senaste månaderna har verkligen varit påfrestande och med all rätt, riktat ljuset mot välfärdens hjältar. Jag vet att uttrycket hjältar och människors applåder i sig inte hjälper. Men för mig är det ett viktigt ställningstagande som värmlänningarna uttrycker. Att allt fler ser hur oerhört viktigt det är med en stark och långsiktig hållbar välfärd. I allt från skyddsmaterial och vårdplatser, till rimliga arbetsvillkor och löner. 

Vi gick till val på ett starkare samhälle. För mig innebär det ett samhälle som både kan möta upp vid behov, men också ett system som klarar sig vid pandemier. Även om vi i Värmland än så länge varit relativt förskonade, är det tydligt att många hål i våra välfärdssystem behöver åtgärdas. Jag tror därför att den viktigaste frågan vi alla behöver ställa oss efter sommaren är: Vill vi ha en välfärd som står väl rustad även i kriser – eller en välfärd som inte lever upp till förväntningarna? Ytterst handlar det om pengar, om prioriteringar och politik. Jag hoppas och tror att coronapandemin kan bli en väckarklocka och starten på det starka samhällets revansch. 

Pandemin har också blivit en väckarklocka för vårt parti då hela vår traditionella årsplanering plötsligt inte gick att genomföra som planerat. Det känns ändå bra att vi börjat utveckla möjligheten till digitala möten och aktiviteter. Något som fått positiva effekter både i minskade resor, men också en ny möjlighet för medlemmar att delta. Under våren har vi från partidistriktet anordnat två digitala medlemsmöten med fokus covid-19 respektive utbildningspolitik. Uppskattade arrangemang vi kommer fortsätta med efter sommaren! 

Jag hoppas ni alla nu får en riktigt härlig sommar. Men även om vädret för tankarna på annat, glöm inte att ta hand om varandra. Tvätta händerna ofta och länge. Håll avstånden och stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk. Så kan vi klara av detta tillsammans. Vi ses efter sommaren!

Åsa Johansson, ordförande

facebook Twitter Email