82 nya miljoner till Region Värmland

Regeringen tillsammans med samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet kommit överens om ett tillskott på ytterligare sex miljarder kronor till kommunsektorn i år, som fördelas i lika stora delar på kommuner och regioner. För Värmland blir ytterligare 164 miljoner varav 82 miljoner tillfaller Region Värmland om riksdagen väljer att anta förslaget.

– Det här är ett oerhört viktigt tillskott till regionen som är ekonomiskt ansträngt med anledning av Coronakrisen. Nu hoppas vi som opposition att det borgerliga styret hanterar tillskottet på bästa möjliga sätt för att vi ska kunna leverera en bra välfärd till värmlänningarna, säger Ulric Andersson (S) regionråd i opposition.

Region Värmland har sedan tidigare genom Regeringens vårbudget fått ett tillskott på över 239 miljoner. Det nya beskedet gör nu att Region Värmland sammanlagt får 321 miljoner för 2020.

– Vi vet inte hur länge den här krisen kommer att pågå och det kommer en tid efter där vi måste komma ikapp med den vård som nu skjuts upp. Här kommer det nya tillskottet att ha stor betydelse för att vi ska kunna leverera en bra hälso- och sjukvård till värmlänningarna, säger Mats Sandström (S) regionråd i opposition.

Regeringen och samarbetspartierna har med anledning av Coronakrisen kommit överens om åtgärder på totalt över 240 miljarder som direkt eller indirekt bidrar till att stärka Sveriges kommuner och regioner.

– Grunden för all offentligt finansierad verksamhet är behovet av jobb och företagande som skattebas. Här gör regionen gör ett omfattande arbete för att vara det bästa möjliga stöd som möjligt till det värmländska näringslivet. Ett arbete som nu får ett viktigt tillskott, säger Åsa Johansson (S) regionråd i opposition.

Se hur fördelningen blir per kommun här

facebook Twitter Email