Valberedningens förslag till riksdagslista och regionrådskandidat

Idag presenterar Socialdemokraterna Värmlands valberedning sitt förslag till riksdagslista och förslag till regionrådskandidat. Valberedningen har både vägt in nomineringar och utfallet på den hearing som gjordes för allmänhet och medlemmar. Efter att tidigare i oktober skickat ut ett remissförslag där samtliga kommuner fick möjlighet att kommentera lämnar nu valberedningen sitt slutgiltiga förslag som kommer att tas upp för beslut lördag 25 november i Skoghall Folkets hus.

– Valberedningen för partidistriktet i Värmland får lämna följande förslag till riksdagslista 2018-2022 till valkonferensen. Förslaget bygger på öppenhet och transparens. Vi är helt övertygade om att valberedningens förslag kommer leda till att vi har ett vinnande lag för oss Socialdemokrater i Värmland, och därigenom också en bra framtid för värmlänningarna, säger Anders Johansson.

– Vi har arbetat utifrån grundläggande värderingar med varvad lista, målet om 25% bör vara under 35 år på valbar plats. Samt de kriterier som partidistriktet övrigt ställt upp, säger Anders Johansson.

 

Valberedningens förslag till riksdagslista
1. Lars Mejern Larsson, Karlstad
2. Gunilla Svantorp, Årjäng
3. Mikael Dahlqvist, Hagfors
4. Åsa Hååkman Feldt, Filipstad
5. Philip Botström, Karlstad
6. Eva-Lena Gustavsson, Torsby
7. Jonas Gunnarsson, Skoghall
8. Ann Björkqvist Mlakar, Säffle
9. Kenneth Johannesson, Arvika
10. Ulrika Nilsson, Grums
11. Tobias Eriksson, Sunne
12. Sofia Andersson, Eda
13. Tomas Andersson, Kristinehamn
14. Maria Norell, Ullerud Forshaga
15. Aakash Budathoki, Ullerud Forshaga
16. Malin Hagström, Grums
17. Alexander Paulsson, Hagfors
18. Natalie Björfeldt, Karlstad
19. Eric Henriksson, Munkfors
20. Jessica Hildén, Kil

Valberedningens förslag till regionrådskandidat
Ulric Andersson, Munkfors

Kontakt
För mer information, kontakta valberedningens ordförande Anders Johansson på tel 070-660 66 99.

facebook Twitter Email