Välkomna på hearing

Den 30 september anordnar partidistriktets valberedning en hearing av de som nominerats till riksdag och regionråd. 

Anders Johansson som är ordförande i valberedningen förklarar arbetet med listan och hur processen kommer se ut framöver:

Anders Johansson, ordförande i valberedningen

Hur går det med arbetet kring riksdagslistan och regionråd?
– Många nomineringar kom in vilket är väldigt roligt att se. Alltid bra med många kandidater att utgå ifrån. Valberedningsprocessen har nu kommit igång och det första steget är att kalla några av de nominerade till en hearing öppen för allmänheten.

Vad innebär en hearing?
– Tanken är att både medlemmar, sympatisörer och allmänheten ska få möjlighet att träffa de nominerade. Värmland är ett stort län och flera av dem är säkert okända ansikten för en del. Under hearingen kommer de nominerade själva få berätta om sina viktigaste frågor och varför de vill bli riksdagsledamot eller regionråd. Därefter har vi anlitat två konferenciärer som kommer att ställa frågor och även ta in publikens frågeställningar.

Vad kommer vi kunna förvänta oss av dagen?
– Det kommer att bli en intressant dag och jag hoppas att många medlemmar kommer till muséet den 30 september. Tanken är att de då ska kunna träffa de nominerade på ett mer avslappnat sätt samtidigt som man såklart också får möjlighet att lyssna på utfrågningen. Vi i valberedningen kommer också vara på plats och det kommer vara spännande att se vad de olika kandidaterna har att säga!

 

Hearingen är öppen för allmänheten och kommer äga rum på Värmlands museum, 30 september kl 10.00 – 16.00. Läs mer på vårt facebookevenemang genom att klicka här.

facebook Twitter Email