Eva-Lena Gustavsson ny riksdagsledamot

Under det kommande halvåret kommer S i Värmland att ha en vikarierande riksdagsledamot då ordinarie ledamot Jonas Gunnarsson går på föräldraledighet.

Grattis till uppdraget! Vad innebär det och vilka frågor kommer du bevaka?
– Jag kommer att ersätta Jonas Gunnarsson från augusti till och med januari och tar då även över hans uppdrag som ledamot i Konstitutionsutskottet och som ersättare i Civilutskottet. Eftersom jag är ledamot av Regionpolisråd Bergslagen kommer jag, (eftersom vi socialdemokrater i Värmland inte har någon ledamot i justitieutskottet) även fortsätta bevaka polisfrågorna. Andra hjärtefrågor är barnrättsfrågor i landet och internationellt.

– Självklart kommer jag under den här tiden att arbeta med frågor som är särskilt viktiga för Värmland. En hel del studiebesök på hemmaplan är också redan inbokade. Men än är kalendern inte fullbokad, så kommer gärna ut till arbetarekommuner och föreningar för dialog kring politik i allmänhet och kring mina intressefrågor.

Vad händer här näst?
– Idag (8/8) har jag fått ID/nyckelkort och varit på S-gruppmöte i KU och gruppmöte med hela S-gruppen där vi valde Anders Ygeman till ny gruppledare. Nästa vecka ska jag få introduktion av riksdagskansliet och på torsdag 17/8 är det ett extra sammanträde med KU om granskningen av Transportstyrelsen. Allt börjar komma igång efter sommaruppehållet. Nu ser jag fram emot en rolig och intressant höst och vinter!

 

facebook Twitter Email